„ Közösségi lehetőségek az UFI-ban „

„ Közösségi lehetőségek az UFI-ban „

Projekt címe és azonosítószáma: „ Közösségi lehetőségek az UFI-ban „ 
                                                        TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00088
Projektgazda megnevezése:          CONTACT Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat
Megítélt támogatás összege (forint): 9.632.527.- Ft
 

 
A fejlesztés célja: A projekt megvalósulásával az Újvárosi Fejlesztési Iroda (UFI), mint közösségi, közösségfejlesztési és kulturális tevékenységeknek, programoknak otthont adó épületrész felújítása, fejlesztése és akadálymentesítése, udvar közösségi térré alakítása valósult meg, ezzel támogatva a működőképes helyi hátrányos helyzetű közösséget, civil szervezetünk által bérelt városi érdekeltségű épület felújítását, mely szervezet programjainak szolgáltatásainak a célcsoportok igényeire épülő megvalósításhoz szükséges létrehozását.
Minőségi, a helyi társadalom igényeit kielégítő, illetve a társadalmi befogadást elősegítő kulturális és közösségi szolgáltatások fejlesztése valósul meg az épületrész felújításával, és akadálymentesítésével, valamint az  udvar közösségi térré alakításával. A programkínálat színesítése mellett szükséges a városi, városrészi közösségi létesítmény egyenlő esélyű elérhetőségének, használhatóságának jelentős fejlesztése. Közösségi és kulturális terekhez történő egyenlő esélyű hozzáférés fizikális feltételei  nem voltak biztosítottak, a projektet megelőzően, így a déli városrészen sem. Szükséges volt a közösségi terek akadálymentesítésének ösztönzése, különösen a közösségi tevékenységeknek helyet adó tereket elérő útvonal biztosítása jelen esetben az ingatlan akadálymentes bejáratának és az akadálymentesítésnek a kialakítása az ingatlanban. A városrészi, célcsoportbeli és tematikus egyenetlenségek kiküszöbölése érdekében szükséges volt bizonyos a társadalom szempontjából jelentős hozzáadott értéket előállítani képes közösségek, az alul prezentált társadalmi csoportok, és a társadalom fejlődése szempontjából kiemelt szerepet játszó helyi közösségek támogatása, a helyi közösségi aktivitások élénkítése programok, képzések, közösségi akciók szervezésével. Minőségi szabadidő eltöltés iránti igény a gazdasági fejlődéssel, az anyagi lehetőségek javulásával párhuzamosan Szolnokon is egyre több közösségben, városrészi résztársadalomban szükségletként jelentkezett. Sikeresen lezárt projektünkkel a déli városrészben a felsorolt szükségleteket, igényeket elégítettük ki.
A kulturális és társadalmi leszakadás, valamint az összefogásba és a közösségbe vetett bizalom helyreállítását célzó kisközösségi programok támogatásával, alulról építkező összefogás és bizalom kialakításával a helyi identitás megerősítése irányába hat. A fent említett kiemelten kezelendő célcsoportok igényeire szabott közösségi programok erősítik a meglévő közösségek fenntartható működését, újak megalakulását hívják életre. Közösségi tereink új és megújuló programokkal várják a lakosságot a déli iparterületen a projekt során kialakított ingatlanban .

Hozzászólások

Még nincs vélemény, legyen Ön az első!

Küldés folyamatban...