„Ász a nász! - helyi közösségi kulturális programok ...

„Ász a nász! - helyi közösségi kulturális programok a házasság jegyében”, TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-1751

Projekt címe és azonosítószáma: „Ász a nász! - helyi közösségi kulturális programok a házasság jegyében”, TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-1751
Projektgazda megnevezése: Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa
Megítélt támogatás összege (forint): 4.999.650 Ft
Projekt teljes költsége (nettó/bruttó forint): 4.999.650 Ft
Projekt fizikai zárásának időpontja: 2021. december 31.
 
 
Az „Ász a nász! - helyi közösségi kulturális programok a házasság jegyében” c. projekt középpontjában, helyi közösségi és kulturális programok szervezésén keresztül a házasság, a család értékének a hangsúlyozása állt. Célunk volt továbbá, hogy a projekt megvalósításával hozzájáruljunk a helyi közösségi igényeket kielégítő, színvonalas kulturális program kínálat bővüléséhez.
A projektben egymáshoz lazán kapcsolódó rendezvényekből/eseményekből összeállított programokat kínálunk az érdeklődőknek. A projektben egy kiállítást szerveztünk Házasság a XX. században címmel. A kiállítás installációi szolnoki lakosok házassággal kapcsolatos relikviáiból álltak össze. A programidőszakban további hét workshop (Workshopok a házasság körül öt alkalomból álló workshop sorozat, irodalomterápiás módszert bemutató Biblioterápiás workshop, Házasság akkor és most idős és fiatal generációk tapasztalatainak megosztását középpontba helyező workshop), egy rendezvény (A boldogságkeresés útján, avagy mitől lehet tartós a párkapcsolat) és egy előadás (Házasság – férfiak és nők az irodalomban) valósult meg. Virtuális szerelemfal címmel online kampányt és fotópályázatot indítottunk, melyre rövid videóval, fotóval pályázhattak az erre vállalkozó szolnoki lakosok, képi formában jelenítve meg a kampány mottóját: A házasság, a párkapcsolat érték.
A különböző workshopok, előadások, kiállítás, virtuális kampány, a házasság valamilyen aspektusát, aktuális kérdését helyezték a fókuszba. A központi témát a programok többségében valamilyen művészeti tevékenységen (irodalom, fotózás, film stb.) keresztül közelítették meg a résztvevők.
A projektben közvetlenül 365 fő szolnoki lakost értünk el. A programok során törekedtünk arra, hogy a városban élő, különböző generációkhoz tartozó lakosokat egyaránt meg tudjuk szólítani – hasznosítva ezzel az idősebb generációk által felhalmozott tudást is.
 

 
Megvalósult monitoring mutatók
Mutató megnevezése Mérték­egység Célérték Célérték elérésének éve (projekt fizikai befejezése)
A kormányzati, önkormányzati, ill. társadalmi partnerek vagy nem önkormányzati szervezetek által a HFS keretében tervezett és végrehajtott programok száma (db) db 11 2022.
A kedvezményezett által megvalósított projektbe bevont résztvevők száma (fő) 365 2022.
Házasság a XX. században kiállítás megnyitóWorkshopok a házasság körül workshopsorozat 1. alkalma, Házasság-családalapítás fogyatékos emberként