Lezárult a TOP-7.1.1-H-ESZA-2020-01679 számú ...

Lezárult a TOP-7.1.1-H-ESZA-2020-01679 számú Vadászirányító harcálláspont a RepTárban című projekt

Projekt címe és azonosító száma: “Vadászirányító harcálláspont a RepTárban” TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01679
Projektgazda megnevezése: RepTár Szolnok Nonprofit Kft.
Megítélt támogatás összege (forint): 4 999 110 Ft
Projekt teljes költsége (nettó/bruttó forint): 5 217 786 Ft
Projekt fizikai zárásának időpontja: 2022.05.30.
 
Projekt rövid bemutatása
 
A “Vadászirányító harcálláspont a RepTárban” TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01679 pályázati projekt kapcsán egy már használaton kívüli szimulátor újbóli felépítése történt meg. Az egyedülálló fejlesztés eredményeképpen a múlt egy különleges darabja került a RepTárba, illetve a szolnoki ifjúságot és felnőtt lakosságot megszólító rendezvények és programok kerültek megvalósításra.
A projekt az oktató harcálláspont megtervezésével és annak kivitelezésével kezdődött. Sikerült egy olyan céget találnunk, amely szakmailag is megfelelő volt. Az installáció tervének elfogadása után következett a kivitelezés, amely alatt már elkezdtük szervezni az ünnepélyes megnyitót és az ismeretterjesztő előadást. Ennek időpontját 2022. március 15-ére időzítettük, amikor is a nemzeti ünnepünkön a RepTárban díjmentes belépést biztosítottunk. A harcálláspontot Dr. Palik Mátyás, ezredes nyitotta meg, a Repülésirányítás régen és most című előadást Fige János, ny.á. alezredes és Horváth Tímea hadnagy tartotta. Ezután két előadássorozatot szerveztünk. Az egyik előadássorozat keretében négy alkalommal, „Bőröndmúzeum program” címmel promótáltuk a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumot, és bemutattuk a Vadászirányító harcálláspontot. A négy alkalommal, négy különböző osztály vett részt a múzeumpedagógiai foglalkozáson, 60 perc időtartamban, a helyszín a szolnoki Aba-Novák Kulturális Központ volt. A projekt keretében vásárolt notebookon egy rövid interaktív előadáson vettek részt a gyerekek. Ezután következett egy mágneses repülős darts, majd puzzle kirakás. A program végén pedig a diákok kedvence az óriás ejtőernyős játék szerepelt. A projekt keretén belül a másik előadássorozatot a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban szerveztünk, amely 7 előadás alkalmat biztosított április hónapban. A résztvevők egy élménypedagógiai órán vettek részt a Vadászirányító harcálláspontban. Az előadássorozat címe: „Légtér engedély megadva!”. A múzeumpedagógiai órán megtudhatták a résztvevők, hogy mikor használták a Vadászirányító oktató harcálláspontot, milyen elemekből tevődik össze, és milyen összehangolt munkára volt szükség a levegőben lévő és a földön dolgozók között.
A “Vadászirányító harcálláspont a RepTárban” TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01679 pályázati projekttel egy értékmentéssel összekötött rendezvények és programok kerültek lebonyolításra.
 

 
Megvalósult monitoring mutatók
Mutató megnevezése Mérték­egység Célérték Célérték elérésének éve (projekt fizikai befejezése)
A kormányzati, önkormányzati, ill. társadalmi partnerek vagy nem önkormányzati szervezetek által a HFS keretében tervezett és végrehajtott programok száma (db) db 1 2022.
A kedvezményezett által megvalósított projektbe bevont résztvevők száma (fő) 422 2022.