"PARKOLÓ, avagy nyílt kulturális és közösségi ...

"PARKOLÓ, avagy nyílt kulturális és közösségi programok Szolnok közparkjaiban" // HM Event Kft.

Projekt címe és azonosítószáma: "PARKOLÓ, avagy nyílt kulturális és közösségi programok Szolnok közparkjaiban"
TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02347
Projektgazda megnevezése: HM Event Kft
Megítélt támogatás összege (forint): 4.991.850.-
Projekt teljes költsége (nettó/bruttó forint): 4.984.950.-
Projekt fizikai zárásának időpontja: 2022.08.30.

 
A „PARKOLÓ, avagy nyílt kulturális és közösségi programok Szolnok közparkjaiban”, elnevezésű TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02347 projekt megvalósítása során a HM Event Kft a CLLD pályázat keretében 11 db ingyenes eseményt szervezett Szolnok belvárosi parkjaiban azzal a céllal, hogy a jó élmény erősítse a városhoz való kötődést és közelebb hozza a művészetek és közösségi értékek iránt érdeklődőket.
2022. Június 14-18-ig kora délutántól sötétedésig minden generáció megtalálhatta a számára értékes elfoglaltságot.
A Kulturális kerekszőnyeg programelem keretében 3 könyvbemutatóra és dedikálásra került sor. Június 14-én (BESZÉD)TÖREDÉKEK címmel zajlott beszélgetés a színpadon Jenei Gyula (költő, szerkesztő, újságíró, tanár) és Verebes György (Munkácsy Mihály-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja) közreműködésével. Közös munkáikról, lapszerkesztésről (Eső), köteteikről (Légszomj, Szabadulószoba) és napokban a Szolnoki Művésztelepen kezdődő íróműhelyről faggatta az alkotókat Molnár Róbert. Zenélt: Nagy Dénes és Verebes György
Június 15-én a Fenntartható divat kézikönyve c kiadványt mutatta be az alkotó Csalár Bence, a könyvkiadó igazgatója és Tóth Ágnes riporter.
Június 16-án a Tisza – tó utikönyve – Az ember alkotta paradicsom bemutatására került sor: Ljasuk Dimitry és Kovács Janka alkotók válaszoltak Molnár Róbert kérdéseire.
A Könyvmegálló lehetőséget adott a kis „énidőre” klasszikusok társságában, míg a Mesekuckó keretében hatalmas világítótorony épült a Tisza-parkban, ahol a Horgászni tilos! című előadást láthatták kicsik és nagyok.
Szolnok természeti értékeit mutattuk be a Magyar Madártani Egyesület, a Szolnoki Madármentő Természetvédelmi Egyesület és a Tisza Klub egyesület közreműködésével, ahol interaktív kiállítást és előadást is hallhattak az érdeklődők.
A Helyi értékeink közterületi kiállítás a Magyar Nemzeti Művelődési Intézet és a Jász-Nagykun Szolnok Megyei értéktár segítségével valósult meg.
A Verseghy parkban felállított óriásvásznon valósult meg a Parkmozi két vetítése, ahol megannyi babzsák szolgálta a nézők kényelmét. A Riviéra vadorzói és a Kincs ami nincs c. könnyed klasszikust vetítettük.
A zenekanapé workshopon az Ádám Jenő Zeneiskola filmzene koncertje a növendékek és tanaráik előadásában, majd Dian Róbert, nemzetközileg elismert szolnoki gitárművész könnyed dallamok után megzenésített Kosztolányi verseket adott elő értő közönségének.
A Jászkun népi hagyományőrző játszóházban a népi játékok kipróbálása mellett kalligráfia workshop, míg a Tárgyalkotó workshopon kötélverés bürökduda készítés várta alátogatókat.
 
A részvételi szám 246 főt elérte.
 
Az elért célcsoport igen széles életkori skálán és érdeklődési körön mozgott, de "alacsonyküszöbű" ingyenes projektként a célunk megvalósult, széles hozzáférést biztosítottunk a művészet, az alkotó tevékenységek eléréséhez és bízunk benne példamutatáshoz és szemléletformáláshoz is hozzájárultunk.
 
Köszönjük a támogatást!
 
Megvalósult monitoring mutatók
Mutató megnevezése Mérték­egység Célérték Célérték elérésének éve (projekt fizikai befejezése)
A kormányzati, önkormányzati, ill. társadalmi partnerek vagy nem önkormányzati szervezetek által a HFS keretében tervezett és végrehajtott programok száma (db) db 4 2022
A kedvezményezett által megvalósított projektbe bevont résztvevők száma (fő) 246 2022