0

Szolnok fénye az ifjúság!


Projekt címe és azonosítószáma: Szolnok fénye az ifjúság!
TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00937
Projektgazda megnevezése: HM Event Kft.
Megítélt támogatás összege (forint): 5 000 000
Projekt teljes költsége (nettó/bruttó forint): netto 5 560 000.-
Projekt fizikai zárásának időpontja: 2021. június.2.
 
A projekt egy közösségformáló kezdeményezés, melynek célja a szolnoki ifjúság indentitás-erősíte. A program szemléletformáló kampányból és workshopból állt.
Kreatív fényfestő rajzpályázati felhívást jutattunk el a fiatalokhoz, melyben Szolnok emblematikus épületeinek, a Városházának és a Református Templomnak sablon segítségével történő „kiszínezésére” kértük fel a résztvevőket olyan formán, melyben megjelenik szeretett városunk lelkisége, történelme, természete játékos vagy szimbolikus formában. A beérkezett 126 pályamű közül a fényfestő szakemberek kiválasztották az épületre technikailag felvetíthető alkotásokat, majd zsűri segítségével kiválasztott 25 alkotás fényfestésére szavazhattak a Szolnoki Tiszavirág Fesztivál facebook felületén az érdeklődők a fesztivál napjain. 5 nap alatt több százan szavaztak és többezren csodálták meg a szolnoki fiatalok fényfestményeit, melyek varázslatos hangulatot kölcsönöztek az arra járóknak. A többezer facebook bejelentkezés messzire repítette Szolnok szépséget és jó hírét. A nyertes pályamű alkotója Szolnok feletti repülős városnézést kapott ajándékba, mellyel tovább erősödött kötődése városához. A Szolnok MJV Önkormányzata különdíját Szalay Ferenc polgármester nyújtotta át, mely értékes ajándékcsomag volt.
Online workshopunk témája a fényfestés, mint installáció és közösségépítő eszköz volt, melyen hasznos információkat kaptak a résztvevők az előkészítésről, technikai feltételekről és a megvalósítás lehetőségeiről is.

Megvalósult monitoring mutatók
Mutató megnevezése Mérték­egység Célérték Célérték elérésének éve (projekt fizikai befejezése)
A kormányzati, önkormányzati, ill. társadalmi partnerek vagy nem önkormányzati szervezetek által a HFS keretében tervezett és végrehajtott programok száma (db) db 2 2020
A kedvezményezett által megvalósított projektbe bevont résztvevők száma (fő) 135 2020