Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus „Nyílt hét-nyílt ...

Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus „Nyílt hét-nyílt lélek

Projekt címe és azonosítószáma:                            TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01154
Projektgazda megnevezése:                                     Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus
Megítélt támogatás összege (forint):                         3.508.800,- Ft
Projekt teljes költsége (nettó/bruttó forint):           3.905.400,- Ft
Projekt fizikai zárásának időpontja:                          2020.09.30.
 
„Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be.” Kodály Zoltán gondolatai inspirálták a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórust, hogy projekt keretében „Nyílt hét-nyílt lélek” címmel több rendezvényt valósítson meg 2019. december 9-16. között Szolnok területén. A programsorozat célja volt a kórus szakmai munkájának megismerése mellett egy kulturális közösségépítés Bartók és Kodály művein keresztül, zenei élmények, interaktív hangversenyek által.
A programban különböző korosztály vett részt – óvodásoktól a felnőttekig egyaránt. A rendezvénysorozat nyitányaként a célcsoport tagjai megismerték a kórus mindennapjainak helyszínét, a munkafolyamatokat (beéneklés, próba), és ízelítőt kaptak a kórus repertoárjából hangverseny keretében, melyet rögzített a Szolnok Tv.
A Sodrás Népzenei Kisegyüttes tagjainak közreműködésével valósult meg a Népzene, néphagyományok, Jeles napok Bartók és Kodály műveiben foglalkozás sorozat, melynek helyszínei szolnoki óvodák, iskolák voltak.
Kodály és Bartók munkásságának megismertetése szakmai konferencia keretében valósult meg, melyen kiemelt szerepet kapott a zenei nevelés – a Kodály módszer fontosságának témája.
A Bartók kórus tagjai új oldalukról is bemutatkoztak – könnyűzenei átiratokat énekelt a Brill Vocal formáció.
December 16. Kodály születésének évfordulója. Ez alkalomból került sor a Kodály vetélkedő megrendezésére a Verseghy Könyvtárban, mely a rendezvénysorozat méltó zárása volt.

 
Megvalósult monitoring mutatók
Mutató megnevezése Mérték­egység Célérték Célérték elérésének éve (projekt fizikai befejezése)
A kormányzati, önkormányzati, ill. társadalmi partnerek vagy nem önkormányzati szervezetek által a HFS keretében tervezett és végrehajtott programok száma (db) db 6 2019
A kedvezményezett által megvalósított projektbe bevont résztvevők száma (fő) 480 2019

Hozzászólások

Még nincs vélemény, legyen Ön az első!

Küldés folyamatban...